Ciągle poszukuję różnych sposobów na zrobienie soi o smaku ryby. Efekty są całkiem niezłe. Oto przepis na obiad, który robiliśmy wczoraj:
Składniki:
- olej lniany – ważne!
- tofu – takie, które można pokroić
- sos sojowy
- gotowa sałatka (może być inna, jak ktoś chce)
Sposób przygotowania:
- Pokroić tofu w małe kawałki, położyć w płaskim i głębokim talerzu, a następnie polać sosem sojowym.
- Odczekać godzinę. Po godzinie przewrócić filety tofowe, żeby i górna warstwa wchłonęła sos sojowy.
- Wlać olej lniany na patelnię i podgrzać. Na rozgrzany kłaść kawałki tofu (uwaga, efekty specjalne gwarantowane). Smażyć.
- Usmażone tofu położyć na talerzu razem z sałatką.
Tak wyglądały filety tofowe:
A tak wyglądał sam obiadek:
Szybkie, proste, estetyczne. Normalnie jak nie mój obiad ^^
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz