Uwielbiam awokado i uwielbiam jabłka. Ostatnio pokusiłam się o jabłka odmiany Granny Smith i muszę przyznać, że bardzo zadowolona jestem. Zielone, twarde, kwaskowate – takie właśnie lubię. Poza tym po pokrojeniu bardzo długo nie brązowieją, jak inne jabłka, co dla mnie jest ogromnym plusem.
Dodatkowo oczywiście jabłko pochodziło z uprawy w Polsce :) A podobno Granny Smith to odmiana jabłek bardzo wrażliwa na temperaturę i przez to rzadko spotykana w Polsce. No proszę.
Składniki:
- średniej wielkości awokado
- jabłko
- mleko roślinne (ja wybrałam sojowe niesłodzone)
Sposób przygotowania:
- Wydłubać miąższ z awokado i wrzucić do pojemnika, w którym dobrze się blenduje.
- Jabłko pokroić na malutkie kawałki i dorzucić do awokado.
- Spróbować blendować. Mój nowy blender dał radę, mimo że jabłko było twarde i do tego ze skórką (sprzeciwiam się pozbawianiu jabłek skórki!), ale gdyby blender nie dawał rady, można od razu dolać odrobinę mleka roślinnego.
- Dodać tyle mleka roślinnego, żeby koktajl miał taką konsystencję, jakiej oczekujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz